flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді взяли участь у Судовому форумі з питань розгляду справ, пов'язаних зі збройним конфліктом

09 жовтня 2020, 13:14

8 – 9 жовтня 2020 року у м. Святогірську відбувся Судовий форум «Актуальні питання з розгляду спорів, пов’язаних із захистом прав фізичних осіб у зоні проведення операції об’єднаних сил».

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяли судді судової палати з розгляду цивільних справ (м. Маріуполь) Тетяна Биліна, Ольга Пономарьова, Тетяна Ткаченко і судді судової палати з розгляду цивільних справ (м. Бахмут) Володимир Азевич та Ірина Кішкіна.

Під час форуму висвітлені питання з розгляду спорів захисту фізичних осіб у сфері кредитних та сімейних правовідносин, спорів щодо відшкодування шкоди фізичним особам за зруйноване майно у зоні проведення операції об’єднаних сил, спорів, пов’язаних із захистом прав фізичних осіб у зоні проведення операції об’єднаних сил в аспекті практики Верховного Суду, та у світлі Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

                     

Водночас учасники заходу обговорили новели цивільного процесу, прогалини в законодавстві та його застосуванні, розглянули актуальні питання в контексті триваючого конфлікту на сході України. 

Довідково:

Форум організовано Норвезькою радою у справах біженців за участю Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України з метою обговорення з представниками судових інституцій актуальних питань, пов’язаних із захистом прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, особливостей розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом, досвіду інших країн, практики Європейського суду з прав людини в контексті захисту основних прав внутрішньо переміщених осіб.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua