flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді судових палат з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення підтримали кваліфікацію

09 жовтня 2020, 15:07

Участь у навчанні 5–9 жовтня 2020 року взяли суддя судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Бахмут)  Олег Стародуб і суддя судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Маріуполь) Вікторія Куракова.

В онлайн режимі слухачі ознайомились із судовою практикою касаційного розгляду кримінальних проваджень щодо ґендерно зумовленого насильства, розглянули питання доказів і доказування у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції (ч. 3 ст. 404 КПК України), проблемні аспекти забезпечення підозрюваному та обвинуваченому права на захист.

У процесі підготовки викладачі приділили увагу методам застосування електронних доказів під час розгляду кримінальних проваджень, особливостям кваліфікації злочинів, що вчинені у співучасті, та розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних із торгівлею людьми.

Під час лекцій учасниками обговорено правову позицію Верховного Суду з питань розгляду справ у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також застосування практики Європейського суду з прав людини місцевими та апеляційними судами у кримінальному судочинстві.

У рамках навчання розглянуто застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, особливості та типові помилки під час електронного декларування.

Водночас із суддями проведено тренінги на теми актуальних питань щодо арешту майна в діяльності слідчого судді та порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (ст. 286 КК України).

Також в ході онлайн-підготовки учасниками обговорено методики запобігання розвитку професійного вигорання та закріплено знання з українського ділового мовлення.

За результатами навчання судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua