flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

У Донецькому апеляційному суді встановлено особливий режим роботи на період карантину

19 жовтня 2020, 17:00

                                                       Шановні громадяни!

Ураховуючи випадки інфікування суддів та працівників апарату суду COVID-19, з метою убезпечення відвідувачів суду від поширення гострої респіраторної хвороби, наказом в.о. голови Донецького апеляційного суду від 19.10.2020 № 18 тимчасово з 19.10.2020 призупинено проведення судових засідань у режимі відеоконференції за ухвалами інших судів.

Повідомляємо, що учасники процесу мають можливість відкладення розгляду справ у зв’язку з карантинними заходами та можливість розгляду справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв’язку «EasyCon».

Станом на 19 жовтня 2020 року у Донецькому апеляційному суді (м. Маріуполь) лабораторно підтверджено ще два випадки захворювання на COVID-19 у суддів.

Керівництво суду посилило заходи для запобігання поширенню захворювання та забезпечення роботи установи. У суді щоденно проводиться дезінфекція усіх поверхонь, вологе прибирання з додаванням дезінфікуючого розчину, здійснюється кварцування службових приміщень,  всі працівники користуються засобами для дезінфекції рук, дотримуються маскового режиму.

Звертаємо вашу увагу на пункт 4.4 Правил пропуску осіб до адміністративних будівель Донецького апеляційного суду та в'їзду на їх територію транспортних засобів, відповідно до якого заборонений пропуск до будівель суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту та осіб, які не є учасниками судових засідань.

Керівництво Донецького апеляційного суду рекомендує громадянам:

-  всі необхідні документи (апеляційні скарги, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом, або через скриньки, встановлені в будівлях суду;

-  учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

- утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання тощо).

Якщо у вас виникла необхідність подати документи до суду, але через стан здоров’я, ви не можете цього зробити, можете надіслати їх електронною поштою на адреси:

  • inbox@dna.court.gov.ua
  • inbox-mar@dna.court.gov.ua

 

Водночас інформацію стосовно руху справ можливо отримати у робочий час щоденно з 08:00 до 17:00 (п'ятниця з 08:00 до 15:45) у телефонному режимі, за номерами:

  • Відділ забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ (м. Бахмут) (0627) 44 51 44
  • Відділ забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Бахмут) (0627) 44 50 24
  • Відділ забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ (м. Маріуполь) (0629) 58 80 55
  • Відділ забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Маріуполь) (0629) 58 80 56
  • Відділ документообігу та організаційного забезпечення (канцелярія суду)

у м. Бахмуті (0627) 44 51 44

у м. Маріуполі (0629) 58 80 86

Просимо з розумінням поставитись до ситуації, утриматися від відвідування суду і скористатися електронними способами звернення та телефонами.

Донецький апеляційний суд продовжує здійснювати правосуддя в умовах пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, забезпечуючи громадянам доступ до правосуддя.

 

Будьте здорові! Бережіть себе!

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua