flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Донецький апеляційний суд призначив реальне покарання обвинуваченому в незаконній порубці лісу

22 жовтня 2020, 10:24

21 жовтня 2020 року колегія суддів Донецького апеляційного суду ухвалила новий вирок у справі стосовно чотири рази судимого громадянина, обвинуваченого у незаконній порубці дерев, і призначила реальне покарання у виді позбавлення волі.

Вироком Першотравневого районного суду Донецької області від 17 серпня 2020 року громадянина М. визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України, і призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки з покладенням відповідних обов’язків.

Не погодившись із судовим рішенням, прокуратура подала апеляційну скаргу, в якій просила вирок суду в частині призначеного покарання скасувати у зв’язку із неправильним звільненням обвинуваченого від відбування покарання, і ухвалити новий вирок, яким призначити обвинуваченому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Колегія суддів зробила висновок, що апеляційна скарга прокуратури підлягає задоволенню.

Суд апеляційної інстанції врахував, що М. раніше неодноразово судимий за умисні та корисливі злочини, має судимості, не зняті та не погашені у встановленому законом порядку, вчинив умисний злочин, яким завдано державі шкоду на суму 58 162,47 гривень, та не відшкодував збитки.

 «Обмеження порядку реалізації кримінальної відповідальності наглядовими та соціально-виховними заходами буде очевидно недостатнім для реальної корекції соціальної поведінки обвинуваченого та запобігання новим злочинам», - зазначено в судовому рішенні.

За результатом апеляційного перегляду колегія суддів вирок місцевого суду в частині призначеного покарання скасувала і ухвалила новий вирок, яким призначила М. покарання у виді 4 років позбавлення волі.

З текстом вказаного судового рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 241/601/20.

 

Довідково: у вересні 2019 року громадянин М. здійснив незаконну порубку дерев за попередньою змовою групою осіб, в результаті чого було завдано істотної шкоди державі на суму 58 162,47 гривень.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua