flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Помічники суддів підвищили кваліфікацію

23 жовтня 2020, 15:41

19–23 жовтня 2020 року помічники суддів Донецького апеляційного суду Павло Батирєв, Ірина Дімура, Тетяна Мараховська і Олександр Яворський взяли участь у підготовці помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

В онлайн-режимі учасники розглянули методи застосування  Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, практику  Європейського суду з прав людини у досудовому розслідуванні та критерії втручання у права особи (ч. 2 ст. 8 Конвенції), розкрили поняття приватного, сімейного життя та їх складові, іпотеки та застави як способів забезпечення виконання зобов’язань.

Також у процесі навчання висвітлені актуальні аспекти судового розгляду спорів щодо спадкування, розмежування різновидів множинності злочинів та особливості розгляду справ про визнання правочинів недійсними.

 

           

У рамках підготовки викладачі приділили увагу засобам оптимізації міжособистісних стосунків працівників суду та принципам роботи в команді.

Під час лекцій слухачі обговорили загальні правила ведення судового діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах, застосування договорів про правову допомогу з іншими державами та міжнародних договорів при здійсненні правосуддя, удосконалили мистецтво правового письма та процесуального документування.

Водночас помічники суддів закріпили знання, виконавши контрольні завдання.

За результатами навчання учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua