flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Відбувся міжнародний вебінар з питань цифровізації правосуддя

10 листопада 2020, 14:24

10 листопада 2020 року відбулась онлайн-трансляція міжнародного вебінару на тему «Судові інформаційні системи: впровадження, управління та функціонування».

Участь у заході від Донецького апеляційного суду взяли керівник апарату Наталя Місько, начальник відділу по взаємодії зі ЗМІ Аліна Борисенко, начальник відділу інформаційних технологій Сергій Космачевський та заступник начальника відділу Юрій Слесарєв.

У ході вебінару експертами різних країн в області судових інформаційних систем висвітлено питання забезпечення судів засобами інформатизації та обговорено, які підрозділи, установи чи організації займаються розвитком та підтримкою ІТ-інфраструктури і програмного забезпечення у судах.

Учасниками заходу розглянуто, які технології та технічні засоби використовуються для здійснення звуко- та відео- фіксації судового засідання, для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, а також існуючі нормативи облаштування залу судового засідання, нарадчої кімнати, кабінету судді та робочого місця працівника апарату суду.

Під час вебінару приділено увагу заходам безпеки віддаленого доступу суддів до інформаційних систем суду, порядок надсилання процесуальних документів на електронні адреси учасників та формування матеріалів судової справи.

Водночас слухачі розглянули приблизний відсотковий показник повної цифровізації судового процесу, ідентифікацію учасників процесу та питання складності запровадження цифрового суду.

               

                                                             

Довідково

Захід проведено у рамках засідання робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів в Україні та за підтримки Проєкту Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції в Україні» («Право-Justice»).

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua