flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя-спікер взяв участь в онлайн-інтерв’юванні з питань доступності архівів судів на непідконтрольній території

17 листопада 2020, 14:41

16 листопада 2020 року суддя-спікер Донецького апеляційного суду (м. Бахмут) Володимир Азевич взяв участь в інтерв’юванні з питання дослідження доступності архівів судів України на непідконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей. З урахуванням карантинних обмежень інтерв’ю відбулось онлайн.

Володимир Броніславович надав відповіді на питання щодо вирішення проблем відсутності паперових документів та відомостей в електронних реєстрах стосовно осіб, переміщених з непідконтрольних уряду України територій, а також взаємодії Донецького апеляційного суду з іншими державними органами відносно даних, дотичних до збройного конфлікту на Сході.

Суддя-спікер також звернув увагу на недосконалість законодавства, що викликає труднощі під час роботи з особами, переміщеними з непідконтрольних уряду України територій Донецької та Луганської областей.

 

Довідково: дослідження організовано Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй з метою  виявлення проблем, з якими стикаються громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства при реалізації своїх прав, пов’язаних з необхідністю звернення до документів державних органів, що залишилися на непідконтрольній уряду України території.

 

Повний текст інтерв’ю, яке взяла у судді-спікера Олена Сапожнікова,  національний індивідуальний консультант ПРООН в рамках програми із відновлення та розбудови миру, буде розміщено на сайті суду.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua