flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді долучилися до онлайн-конференції Верховного Суду

20 листопада 2020, 16:01

20 листопада 2020 року Верховним Судом проведено онлайн-конференцію на тему «Забезпечення єдності судової практики: правові позиції Великої Палати Верховного Суду та стандарти Ради Європи».

Участь у заході взяли секретар судової палати з розгляду цивільних справ (м. Бахмут) Володимир Азевич та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Бахмут) Світлана Савкова.

У ході конференції розглянуто питання ролі Верховного Суду в забезпеченні уніфікованого застосування законодавства національними судами та вплив рішень Великої Палати Верховного Суду на законотворчу діяльність. Також обговорено судову практику Великої Палати Верховного Суду з розгляду справ щодо дисциплінарної відповідальності суддів і перегляд судових рішень у кримінальному провадженні Великої Палати Верховного Суду за виключними обставинами.

 

                     

Водночас приділено увагу стандартам Ради Європи щодо єдності судової практики, як однієї з умов забезпечення права на справедливий суд.

 

Довідково: конференцію організовано Верховним Судом спільно з Національною школою суддів України, проєктами Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини» та «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua