flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя підтримала кваліфікацію на семінарі з сімейного права

03 грудня 2020, 15:05

03 грудня 2020 року суддя судової палати з розгляду цивільних справ (м. Бахмут) Тетяна Космачевська взяла участь в онлайн-семінарі на тему «Шлюб, як гарантія стабільності шлюбних відносин, охорони прав та інтересів подружжя».

Під час навчання розглянуто поняття сімейного права, його принципи та джерела, особливості розгляду спорів, предметом яких є встановлення факту сумісного проживання, а також таких, що виникають із сімейних правовідносин під час поділу майна.

Учасниками обговорено шляхи застосування судом сімейної медіації та практики застосування інституту врегулювання спору за участі судді, норми правового регулювання особистих немайнових прав людей, які перебувають у фактичних сімейних відносинах.

Водночас приділено увагу проблемним питанням шлюбно-сімейних відносин з іноземним елементом та шлюбно-сімейному договору, як інструменту врегулювання сімейних відносин, висвітлено практику вирішення спорів цивільних проваджень, що виникають у шлюбно-сімейних відносинах, таких, як надання дозволу на шлюб, розірвання шлюбу, а також визнання шлюбу недійсним.

За результатами навчання судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua