flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Підозрюваний у побитті підлеглого військовослужбовець залишиться під вартою

15 січня 2021, 09:45

12 січня 2021 року колегія суддів Донецького апеляційного суду залишила без змін ухвалу суду першої інстанції, якою підозрюваному Л. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 днів, до 24 січня 2021 року включно.

Повний текст ухвали складено 14 січня 2021 року.

Ухвалою Краматорського міського суду Донецької області від 26 грудня 2020 року громадянину Л., підозрюваному у застосуванні насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч.4  ст. 426-1 Кримінального кодексу України), обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 30 днів.

Вважаючи рішення місцевого суду необґрунтованим, захисник подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу слідчого судді та обрати підозрюваному Л. запобіжний захід не пов’язаний з триманням під вартою.

Суд апеляційної інстанції зауважив, що Л. обґрунтовано підозрюється органами досудового слідства у вчиненні злочину, що підтверджується наявними доказами, протоколами допитів численних свідків, протоколами слідчих експериментів.

Водночас судом встановлені ризики, які дають достатні підстави вважати, що жоден з більш м’яких запобіжних заходів не може запобігти протиправній поведінці підозрюваного.

«Враховуючи встановлені під час розгляду в суді першої інстанції та підтверджені під час апеляційного розгляду ризики, передбачені ст. 177 КПК України, судова колегія вважає, що передача на поруки підозрюваного Л. на даний час не забезпечить його належної процесуальної поведінки», - сказано в судовому рішенні.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

З текстом вказаного судового рішення можливо ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 234/17300/20.

 

Довідково: громадянин Л. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua