flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Помічники суддів продовжують підвищувати свій професійний рівень дистанційно

22 січня 2021, 14:02

Участь у навчанні Національної школи суддів України 18 – 22 січня 2021 року взяли помічник голови суду Марія Фоменко, помічники суддів Ірина Дімура, Микита Таранов (на фото), Олександр Журавльов, Олена Космачевська, Дмитро Кравченко та Ірина Яценко.

В онлайн-режимі слухачі ознайомилися зі стандартами написання і структурою  судового рішення, методикою роботи з матеріалами судових справ, обговорили положення Закону України «Про судовий збір» та особливості призначення та проведення судових експертиз.

Учасники розглянули особливості розгляду цивільних справ щодо позбавлення батьківських прав та оспорювання батьківства, сплати аліментів на дитину, обговорили питання обчислення процесуальних строків, строків позовної давності, доказів і доказування у кримінальному судочинстві та електронних доказів.

     

                                                

                                                                                                                                        

Також під час лекцій висвітлено правові позиції Європейського суду з прав людини, судову практику Великої Палати Верховного Суду та застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в національній судовій практиці.

У процесі підготовки викладачі приділили увагу психологічним особливостям профілактики професійного вигорання працівників апарату суду, обговорили досвід інших країн в цьому напрямі.

Водночас слухачі поглибили свої знання українського ділового мовлення та виконали практичні вправи з оформлення ділових листів.

За результатами успішної підготовки помічники суддів отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua