flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Секретарі судового засідання поглибили свої знання

05 лютого 2021, 14:18

З 01 по 05 лютого 2021 року секретарі судового засідання Донецького апеляційного суду Тетяна Юрченко, Олег Гладух, Яна Меркулова та Світлана Грішко взяли участь у підготовці Національної школи суддів України.

В онлайн-режимі учасники ознайомились з умовами проходження служби у судах згідно із Законом України «Про державну службу» і трудовим законодавством, з посадовими інструкціями секретарів судового засідання, загальними правилами ведення діловодства  в місцевих загальних та апеляційних судах.

Також викладачі приділили увагу порядку фіксації судового процесу за допомогою онлайн-сервісу EasyCon, розібрали особливості використання підсистеми  «Електронний суд» та модулю «Електронний кабінет», розглянули питання обміну документами між судом та учасниками судового процесу, засоби комунікації з особами, які проживають на непідконтрольній Україні території.

У ході підготовки учасники набули нових знань в методиках оптимізації робочого часу, тайм-менеджменті та плануванні, ознайомились з оновленими Правилами поведінки працівника суду та етикою спілкування в соціальних мережах. Крім цього, викладачі зробили акцент на основних вимогах до дрес-коду.  

                              

                                 

Водночас слухачі ознайомилися з психологічними особливостями ефективної комунікації з учасниками судового процесу та представниками ЗМІ, обговорили способи вирішення конфліктів, отримали поради щодо запобігання професійного, емоційного вигорання. Під час лекцій висвітлено практику застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади та практичні аспекти заповнення декларацій.

За результатами навчання і виконаних індивідуальних завдань секретарі отримали сертифікати НШСУ.

 

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua