flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді судової палати з розгляду цивільних справ підтримали кваліфікацію

19 лютого 2021, 16:01

З 15 по 19 лютого 2021 року судді судової палати з розгляду цивільних справ Донецького апеляційного суду Володимир Азевич, Ольга Канурна (м. Бахмут) і Віктор Барков (м. Маріуполь) взяли участь у плановій підготовці Національної школи суддів України.

В умовах карантинних обмежень дистанційний режим дозволяє послуговуватись нагодою і екстериторіально підтримувати кваліфікацію на належному рівні.

Під час підготовки учасники розглянули критерії дотримання верховенства права відповідно до висновків Венеціанської комісії та практику застосування окремих елементів верховенства права національними судами, питання застосування процесуального законодавства, що виникають під час розгляду цивільних справ у апеляційному та касаційному порядках.

Упродовж п’яти днів слухачі вивчали практику розгляду справ про захист права власності, особливості вирішення житлових і сімейних спорів, а також спорів, що виникають із кредитних правовідносин, обговорювали відшкодування моральної шкоди та аспекти застосування заходів відповідальності за порушення грошового зобов’язання. Водночас приділили увагу особливостям проведення судової експертизи, розглянули корупційні правопорушення та відповідальність за них.

                      

                                                                    

Також під час лекцій висвітлено застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини в цивільному судочинстві.

За результатами підготовки судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua