flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Очільниця апарату і керівники відділів суду вдосконалили професійні знання

24 лютого 2021, 16:32

22-24 лютого 2021 року Національна школа суддів України на платформі дистанційного навчання провела підготовку начальників відділів місцевих (окружних) та апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

У курсі підвищення кваліфікації від Донецького апеляційного суду участь взяли керівник апарату Наталя Місько, начальник відділу по взаємодії зі ЗМІ Аліна Борисенко, начальник відділу забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ (м. Бахмут) Антоніна Томарова, начальник відділу забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Маріуполь) Олег Халєєв (на фото), начальник відділу правового забезпечення Антон Терновий, начальник відділу забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ (м. Маріуполь) Вікторія Хмель, її заступник Оксана Кіор, заступник начальника відділу управління персоналом Олександр Капиця, т.в.о. начальника режимно-секретного відділу Анастасія Белісова.

                  

       

Протягом трьох днів слухачі вивчали особливості застосування в судовій системі законів України «Про звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації», розглядали практику застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади та практичні аспекти заповнення декларацій.

У процесі навчання учасники обмінялись досвідом щодо застосування на практиці Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах, обговорили методику ефективного контролю за станом ведення діловодства в суді та складання посадових інструкцій працівників апарату. Водночас викладачі надали рекомендації щодо порядку складання індивідуальних програм професійного розвитку державних службовців і проведення оцінювання результатів службової діяльності.

Під час лекцій обговорили етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників апарату суду, етику спілкування в соціальних мережах, оновлені Правила поведінки працівника суду. Також слухачі розглянули засоби протидії професійному вигоранню та керування стресом, впровадження цифровізації і штучного інтелекту в судах.

За результатами успішної підготовки учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua