flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді долучилися до обговорення питань конфлікту інтересів у суддівській діяльності

26 лютого 2021, 13:10

26 лютого 2021 року для суддів Донецької області проведено регіональний захід, присвячений особливостям запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у суддівській діяльності.

Участь у консультативній онлайн-зустрічі від Донецького апеляційного суду взяли заступник голови суду Андрій Гапонов, секретарі судових палат з розгляду цивільних справ Володимир Азевич і Ольга Пономарьова та судді Тетяна Ткаченко, Світлана Попова, Євгенія Мальцева (на фото), Марина Лопатіна і Тетяна Биліна.

У процесі обговорення висвітлені типові ситуації та ознаки конфлікту інтересів у діяльності судді, розглянуті нормативно-правові акти з питань запобігання та врегулювання зазначеного конфлікту. Водночас учасники обговорили питання врегулювання конфлікту інтересів в процесуальній і позапроцесуальній діяльності судді, а також відповідальність суддів за порушення правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

 

                  

                  

                    

Довідково: онлайн-захід організовано Канадсько-українським Проєктом підтримки судової реформи спільно з Комітетом Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua