flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Головний спеціаліст пресслужби суду пройшла курс з комунікацій

04 березня 2021, 13:37

01-04 березня 2021 року головний спеціаліст відділу по взаємодії зі ЗМІ Аліна Токар дистанційно здобувала нові знання завдяки підготовці Національної школи суддів України для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ.

Під час курсу учасники обговорили важливість внутрішньої комунікації між працівниками суду для забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду, розмежування прав і обов’язків працівників пресслужби і судді-спікера, розглянули шляхи підвищення рівня довіри громадськості до судової влади, а також визначили алгоритм дій для підтримання громадського порядку в суді у кризових ситуаціях.

Слухачам курсу розповіли про написання новин з урахуванням запитів суспільства і про необхідність моніторингу медійного простору. У процесі навчання викладачі приділили увагу особливостям спілкування з особами, які мають інвалідність, та питанням доступності приміщень судів для маломобільних груп населення. Також розглянули практику застосування антикорупційного законодавства та особливості роботи системи електронного декларування.  Водночас учасники висвітлили етичні основи судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, розібрали оновлені правила поведінки працівника суду та вимоги до дрес-коду.

                                                                   

 

За результатами успішної підготовки учасники отримали практичні поради з налагодження інформаційних зв’язків суду і сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua