flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Помічники суддів удосконалили знання на семінарі з кримінального права

12 березня 2021, 16:07

12 березня 2021 року Харківським РВ Національної школи суддів України для помічників суддів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів дистанційно проведено семінар на тему «Повторність, сукупність, рецидив кримінальних правопорушень: окремі аспекти Кримінального кодексу України».

Участь у навчанні від Донецького апеляційного суду взяли помічник голови суду Марія Фоменко, помічники суддів Микита Таранов, Марія Ібраімова, Юлія Косинська, Тетяна Мараховська, Ольга Гладка, Ксенія Стратіло (на фото), Аліна Гончарова.

Під час лекцій учасники розкрили поняття та форми множинності кримінальних правопорушень, розглянули одиничний злочин, як складовий елемент множинності кримінальних правопорушень, визначили правові наслідки у зв’язку з повторністю, сукупністю та рецидивом кримінальних правопорушень.

Також у процесі навчання обговорили правові позиції Верховного Суду з питань застосування кримінального законодавства щодо повторності, сукупності та рецидиву злочинів, обговорили правові наслідки засудження особи за межами України.

  

                     

                          

                                                                  

Під час підготовки помічники суддів брали участь у дискусіях, переглядали відеоматеріали для визначення правильності кваліфікації дій осіб, виконували практичні завдання. Результатом успішного навчання стало отримання сертифікатів НШСУ.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua