flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Донецький апеляційний суд погодився з місцевим судом в частині призначення покарання чоловікові за розбещення малолітньої дівчинки

23 березня 2021, 16:52

Суд апеляційної інстанції ухвалив залишити без змін вирок місцевого суду, яким обвинуваченому Т. призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі за вчинення розпусних дій стосовно дитини 2012 року народження.

11 березня 2021 року в закритому судовому засіданні колегія суддів розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області від 16 листопада 2020 року, яким громадянина Т. визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 156 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, стягнуто моральну шкоду в розмірі 50 000 гривень.

Колегія суддів зробила висновок, що апеляційна скарга захисника не підлягає задоволенню.

Відповідно до вироку влітку 2019 року обвинувачений скористався малолітнім віком потерпілої, умисно здійснив щодо неї розпусні дії, направлені на задоволення своєї статевої пристрасті. Суд апеляційної інстанції в судовому рішенні зазначив, що висновки суду першої інстанції про винуватість Т. відповідають фактичним обставинам провадження та підтверджуються наявними доказами.

Місцевим судом правильно враховано ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також те, що такі дії порушують елементарні, базові етичні норми у взаємовідносинах з дитиною. Водночас судом першої інстанції правильно не прийняті до уваги нагородження та позитивні характеристики Т., оскільки інкриміноване правопорушення є внутрішнім ставленням обвинуваченого до можливості статевого задоволення саме шляхом розбещення, у зв’язку з чим судом правильно зазначено, що ці обставини не можуть впливати на визначення міри покарання.

«Таке покарання, на переконання колегії суддів, є співмірним протиправному діянню, необхідним і достатнім для виправлення Т., попередження нових злочинів», - зазначено в судовому рішенні.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua