flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді судових палат з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення підтримали професійний рівень

26 березня 2021, 16:02

З 22 по 26 березня 2021 року секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення м. Маріуполь Геннадій Гришин (на фото), судді Федір Шигірт і Андрій Сєдих взяли участь у підготовці для підтримання кваліфікації суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів.

В онлайн-режимі судді розглянули актуальні питання застосування норм кримінального права при розгляді проваджень про кримінальні проступки та пов’язаних із торгівлею людьми, призначення та проведення судових експертиз, обговорили проблемні аспекти забезпечення підозрюваному, обвинуваченому права на захист.

 

У процесі підготовки викладачі приділили увагу особливостям проведення негласних слідчих (розшукових) дій та питанням доказів і доказування у кримінальних провадженнях. Суддям проведено тренінги на теми актуальних питань щодо арешту майна в діяльності слідчого судді та  забезпечення стандартів прав людини під час перегляду ухвал слідчих суддів та суду в апеляційному порядку.

Водночас розглянуті питання застосування антикорупційного законодавства та типові помилки під час електронного декларування. У ході навчання обговорені особливості врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів у діяльності судді та методику запобігання розвитку професійного вигорання.

За результатами навчання судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua