flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Донецький апеляційний суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві

08 квітня 2021, 14:37

08 квітня 2021 року колегія суддів Донецького апеляційного суду скасувала ухвалу місцевого суду, якою К. обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, і постановила нову ухвалу, якою  відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Органом досудового розслідування К. підозрюється в тому, що під час сварки, виниклої на ґрунті неприязних відносин, підозрюваний руками та ногами почав наносити потерпілому множинні удари по життєво важливим органам. Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1ст.115 КК України як умисне вбивство.

Ухвалою слідчого судді Першотравневого районного суду Донецької області від 01 квітня 2021 року відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Прокурор не погодився з цією ухвалою та подав апеляційну скаргу, в якій просив обрати стосовно К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Колегія суддів прийшла до висновку про слушність доводів прокурора та задовольнила його апеляційну скаргу.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Повний текст ухвали буде проголошений 09 квітня 2021 року.

 

Довідково: громадянин К. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua