flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Донецький апеляційний суд взяв під варту жінок, підозрюваних у побитті до смерті потерпілої

12 квітня 2021, 10:52

05 квітня 2021 року колегія суддів Донецького апеляційного суду скасувала ухвалу місцевого суду, якою трьом підозрюваним жінкам обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, і постановила нову ухвалу, якою відносно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 травня 2021 року.

Ухвалою Іллічівського районного  суду м. Маріуполя Донецької області від 26 березня 2021 року громадянкам З., К. та К. обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. В апеляційній скарзі прокурор просила ухвалу слідчого судді скасувати і обрати підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Колегія суддів вирішила, що апеляційна скарга прокурора підлягає задоволенню.

Суд апеляційної інстанції зазначив, що існує ризик впливу підозрюваними на свідків та інших підозрюваних, оскільки вони підтримували між собою дружні стосунки.

Колегія суддів урахувала антисоціальний спосіб життя неповнолітньої підозрюваної З., зловживання алкоголем, високу  вірогідність  переховування від слідства та суду, відсутність  у підозрюваної  К. єдиного,  постійного місця проживання   та  реальну можливість  виїхати за межі  м. Маріуполя, наявність у підозрюваної К. психічних вад здоров’я, у зв’язку з чим остання була звільнена  з військової служби,  тривалий час  офіційно не працевлаштована, не має постійного джерела доходу. Апеляційний суд  визнав  наведені   чинники  такими, що доводять  ризик  продовження  підозрюваними  злочинної  діяльності.     

На думку колегії суддів, застосування інших, більш м`яких запобіжних заходів, не зможе забезпечити виконання підозрюваними їх процесуальних обов`язків.

Ухвали Донецького апеляційного суду можна знайти в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 264/1688/21. 

Довідково: громадянки З., К., та К. підозрюються в  умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua