flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Верховний Суд залишив без змін вирок Донецького апеляційного суду щодо організаторів незаконного референдуму

13 квітня 2021, 14:54

 

11 березня 2021 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін вирок Краснолиманського міського суду Донецької області та вирок Донецького апеляційного суду стосовно осіб, що організували проведення незаконного референдуму, спрямованого на створення так званої «ДНР».

Відповідно до вироку суду, на території Донецької області 11 травня 2014 року був оголошений референдум, який проведено представниками так званої самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Вироком місцевого суду від 10 лютого 2020 року громадян Т. та К. визнано винуватими за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та засуджено до 5 років позбавлення волі. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України суд звільнив осіб від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки з покладенням відповідних обов’язків.

27 травня 2020 року Донецький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції і призначив чоловікові та жінці реальне покарання у виді 5 років позбавлення волі.

«Апеляційний суд прийшов до висновку, що рішення суду про можливість звільнення засуджених від відбування покарання на підставі ст. 75 КК належним чином не мотивовано, підстав, з яких суд дійшов висновку про можливість виправлення засуджених без відбування покарання, належним чином не обґрунтовано. З таким висновком погоджується суд касаційної інстанції», - зазначено в постанові Верховного Суду.

З текстом постанови Верховного Суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 236/1409/17.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua