flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів залишила під вартою підозрюваного у вбивстві

28 квітня 2021, 16:23

28 квітня 2021 року колегія суддів Донецького апеляційного суду залишила без змін ухвалу суду першої інстанції, якою відносно підозрюваного Ч. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 червня 2021 року.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування 16 квітня 2021 року громадянин Ч. у ході конфлікту через вимогу потерпілого виселитись із будинку, що належить останньому на праві власності, з метою вбивства, наніс йому удари в область голови та тулуба.  Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство.

Не погодившись з ухвалою Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 19 квітня 2021 року, захисник і підозрюваний в своїх апеляційних скаргах просили суд апеляційної інстанції обрати більш м’який запобіжний захід відносно Ч.

 

Колегія суддів апеляційні скарги залишила без задоволення, а ухвалу суду першої інстанції - без змін.

 

Довідково: громадянин Ч. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115  Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua