flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів залишила під вартою підозрюваного у вбивстві

30 квітня 2021, 11:43

28 квітня 2021 року суд апеляційної інстанції залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою відносно підозрюваного Ч. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 червня 2021 року.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування 16 квітня 2021 року громадянин Ч. у ході конфлікту через вимогу потерпілого виселитись із будинку, що належить останньому на праві власності, з метою вбивства, наніс йому удари в область голови та тулуба.  Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство.

Ухвалою слідчого судді Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 19 квітня 2021 року, громадянину Ч. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Не погодившись із судовим рішенням, захисник і підозрюваний в своїх апеляційних скаргах просили суд апеляційної інстанції обрати більш м’який запобіжний захід відносно Ч.

Колегія суддів урахувала наявність ризиків, передбачених ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, оскільки Ч. раніше притягувався до кримінальної відповідальності та більшість свідків у справі є його родичами та знайомими, також Ч. може спотворити речові докази і іншим чином перешкоджати органу досудового розслідування.

Апеляційний суд погодився з висновками слідчого судді щодо того, що причетність Ч. до скоєння вказаного кримінального правопорушення є вірогідною та достатньою для застосування щодо останнього такого обмежувального заходу, як тримання під вартою.

З текстом вказаного судового рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 264/2279/21.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua