flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Чоловіка, який розгромив супермаркет, суд залишив під вартою

30 квітня 2021, 11:54

29 квітня 2021 року Донецький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою відносно підозрюваного Л. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 червня 2021 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 квітня 2021 року у супермаркеті «АТБ» в Приморському районі міста Маріуполя громадянин Л. в присутності працівників магазину та відвідувачів став трощити сокирою касові місця та вітрини, чим утворив реальну загрозу життю та здоров’ю людей і спричинив майнову шкоду магазину. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, як хуліганство.

Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 20 червня 2021 року включно.

Сторона захисту в своїй апеляційній скарзі просила оскаржувану ухвалу скасувати і обрати відносно Л. більш м’який запобіжний захід, у вигляді домашнього арешту.

Колегія суддів вирішила, що апеляційна скарга адвоката не підлягає задоволенню.

Суд апеляційної інстанції виходив з того, що підозрюваний вчинив хуліганські дії сокирою - предметом, заздалегідь заготовленим для нанесення тілесних ушкоджень, крім того у грудні 2020 року Л. вчинив аналогічне правопорушення, за що йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 296 КК України.

Судді врахували, що Л. не має у м. Маріуполі власного житла, що виключає можливість застосування до нього домашнього арешту.

«Слідчий суддя вірно дійшов до висновку про застосування до Л. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки більш м’який запобіжний захід може не забезпечити відповідну процесуальну поведінку підозрюваного, запобігання перешкод слідству по справі та запобігання продовження злочинної діяльності», - зазначено в ухвалі суду апеляційної інстанції.

З текстом вказаного судового рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 266/2450/21.

  

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua