flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів погодилась з ухвалою слідчого судді про відмову у призначенні стаціонарної судової психіатричної експертизи

18 травня 2021, 10:10

13 травня 2021 року суд апеляційної інстанції залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою відмовлено у задоволенні клопотання слідчого про призначення стаціонарної судової психіатричної експертизи відносно Ч. та направлення до медичного закладу для її проведення.

В апеляційній скарзі прокурор просив ухвалу слідчого судді Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 30 квітня 2021 року скасувати, постановити нову і призначити стаціонарну судову психіатричну експертизу. Колегія суддів вирішила, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню.

Під час апеляційного розгляду підозрюваний грубо порушував порядок у судовому засіданні і вчиняв дії, які перешкоджали розгляду справи. Тому судді видалили Ч. із зали судового засідання. Права та інтереси підозрюваного під час подальшого судового розгляду представляв його захисник.

Колегія суддів зазначила, що сторона обвинувачення має беззаперечно довести необхідність проведення такої експертизи, зокрема висновками амбулаторної психіатричної експертизи, результати якої би свідчили про необхідність направлення Ч. для проведення стаціонарної судової психіатричної експертизи.

«Стороною обвинувачення не доведена необхідність здійснення тривалого спостереження та дослідження Ч., що унеможливлює задоволення клопотання слідчого», - зазначено в ухвалі суду апеляційної інстанції.

З текстом вказаного судового рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 264/2279/21.

 

Нагадаємо, громадянин Ч. органом досудовому розслідування підозрюється в тому, що 16 квітня 2021 року, у ході конфлікту, через вимогу потерпілого виселитись із будинку, що належить останньому на праві власності, з метою вбивства, наніс йому удари в область голови та тулуба. Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство.

Ухвалою слідчого судді Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 19 квітня 2021 року, громадянину Ч. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua