flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Заступники голови суду підтримали професійну кваліфікацію

02 червня 2021, 14:02

З 31 травня по 02 червня 2021 року заступники голови Донецького апеляційного суду Андрій Гапонов і Ростіслав Гєрцик взяли участь у підготовці для підтримання кваліфікації голів Касаційних судів у складі Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати  Вищого антикорупційного суду, голів і  заступників голів апеляційних та місцевих судів.

В онлайн-режимі учасники розглянули роль Верховного Суду у єдності судової практики, обговорили сучасний стан і виклики антикорупційної політики та правосуддя, а також сучасні практики адміністративної взаємодії в суді та дисциплінарну практику Вищої ради правосуддя.

У процесі навчання обговорили роль голови суду на прикладі забезпечення ефективності здійснення правосуддя та розумних строків судових проваджень в практиці ЄСПЛ та Комітету Міністрів Ради Європи, висновки Консультативної ради європейських суддів.

Під час заходу слухачі висвітлили  поточний стан фінансування судів та проблеми бюджету судової системи на 2021 рік, розглянули клієнтоорієнтованісь судів, як нову реальність. Водночас викладачі приділили увагу мистецтву комунікації в судовій системі та психологічним особливостям подолання конфліктів у судовому процесі.

 

За результатами навчання судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua