flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів погодилась з ухвалою слідчого судді про призначення стаціонарної судової психіатричної експертизи щодо підозрюваного у вбивстві

09 червня 2021, 14:40

09 червня 2021 року Донецький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою підозрюваному Ч. призначено стаціонарну судову психіатричну експертизу та направлено до медичного закладу для її проведення.

Не погодившись з ухвалою слідчого судді Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 31 травня 2021 року підозрюваний Ч. та його захисник  подали апеляційні скарги, в яких просили постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання слідчого щодо призначення відносно Ч. стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення апеляційні скарги підозрюваного та захисника залишила без задоволення, а ухвалу суду першої інстанції — без змін.

 

Довідково: органом досудового розслідування громадянин Ч. підозрюється в тому, що у квітні 2021 року, у ході конфлікту, через вимогу потерпілого виселитись із будинку, що належить останньому на праві власності, з метою вбивства, наніс йому удари в область голови та тулуба. Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua