flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів залишила під вартою підозрюваного у вбивстві домовласника

18 червня 2021, 11:18

15 червня 2021 року суд апеляційної інстанції залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою підозрюваному Ч. продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2021 року.

Не погодившись з ухвалою слідчого судді Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області  від 05 червня  2021 року, якою  підозрюваному Ч. продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, захисник та підозрюваний подали апеляційні скарги, в яких просили обрати більш м’який запобіжний захід.

Суд апеляційної інстанції зазначив, що слідчий суддя обґрунтовано дійшов до висновку про наявність реальних ризиків неналежної процесуальної поведінки підозрюваного, передбачених ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України.

На думку колегії суддів ухвала слідчого судді ґрунтується на здійсненному аналізі репутації підозрюваного, наявних ризиків та даних, що характеризують його особу у сукупності з тяжкістю інкримінованого злочину.

 «Відсутність, на теперішній час, фактів втечі підозрюваного чи впливу на свідків, жодним чином не свідчить про неможливість вчинення ним цих дій в подальшому, оскільки його правослухняна поведінка наразі зумовлена виключно дієвістю обраного запобіжного заходу, а не високими моральними якостями», – зазначено в ухвалі суду апеляційної інстанції.

За результатом апеляційного перегляду  колегія суддів апеляційні скарги залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді без змін.

Нагадаємо, органом досудового розслідування громадянин Ч. підозрюється в тому, що 16 квітня 2021 року, у ході конфлікту, через вимогу потерпілого виселитись із будинку, що належить останньому на праві власності, з метою вбивства, наніс йому удари в область голови та тулуба. Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua