flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів відмовила у поданні про зміну територіальної підсудності справи відносно обвинуваченого у хуліганстві

28 липня 2021, 15:22

27 липня 2021 року Донецький апеляційний суд повернув для розгляду до Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Л.

Органом досудового розслідування встановлено, що 22 квітня 2021 року громадянин Л., тримаючи у руках сокиру, влаштував напад на супермаркет, в ході якого розбив каси, пластиковий захист, полки та налякав відвідувачів.

До Донецького апеляційного суду надійшло подання голови Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області, в якому голова суду просила направити матеріали справи відносно Л. до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області для подальшого розгляду. В обґрунтування звернула увагу на те, що у зазначеному суді перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням Л. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України.

На думку суду апеляційної інстанції, визначених законом підстав, чи виняткових обставин для направлення кримінального провадження з одного суду до іншого у поданні не наведено.

Водночас, колегія суддів зазначила, що вирішення питання для об’єднання кримінальних проваджень не входить до повноважень суду апеляційної інстанції.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua