flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Апеляційний суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві дружини

04 серпня 2021, 14:00

27 липня 2021 року Донецький апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді, якою відносно підозрюваного К. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, і застосував стосовно К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 17 серпня 2021 року включно без права внесення застави.

Органом досудового розслідування громадянин К. підозрюється в тому, що 20 травня 2021 року на  ґрунті ревнощів завдав дружині численних ударів руками і ногами по усьому тілу, після чого кілька разів вдарив цеглиною по голові. Від завданих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці злочину. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство.

Ухвалою слідчого судді Дружківського міського суду Донецької області від 14 липня 2021 року застосовано відносно К. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем мешкання із забороною залишати житло в нічний час з 23-00 год. до 05-00 год. наступного дня.

Не погодившись із судовим рішенням, прокурор подала апеляційну скаргу, в якій просила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без можливості внесення застави.

Апеляційний суд вирішив задовольнити апеляційну скаргу прокурора.

На думку колегії суддів слідчим суддею не взято до уваги, що вбивство дружини підозрюваний вчинив у присутності своїх малолітніх дітей та, оскільки потерпіла була сиротою, після звільнення К. з установи попереднього ув’язнення неповнолітні діти будуть мешкати разом із ним і можуть змінити свої покази щодо обставин кримінального правопорушення.

«Поведінка К. під час вчинення злочину свідчить про зухвалість та жорстокість, оскільки в результаті його протиправних дій була умисно позбавлена життя його дружина, мати двох малолітніх дітей», - зазначено в судовому рішенні.

При застосуванні щодо К. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою судом апеляційної інстанції враховано тяжкість інкримінованого кримінального правопорушення, можливу міру покарання та наявність ризиків,  визначених ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України у кримінальному провадженні.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua