flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Інтерв’ю з секретарями палат на тему перехідного правосуддя

09 серпня 2021, 16:13

Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Володимир Азевич та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Світлана Савкова дали інтерв’ю і відповіли на питання потреб судів Донецької області при впровадженні в Україні правосуддя перехідного періоду.

Інтерв’ювання проводилось Програмою розвитку Організацій Об’єднаних Націй в Україні.

Під час онлайн-опитування судді обмінялися думками щодо перспектив впровадження правосуддя перехідного періоду в Україні та готовності правової системи України діяти відповідно до практики міжнародних судових органів.

Судді дали відповіді на питання щодо доступності правової допомоги на території, яку зачіпає збройний конфлікт, покращення захисту при зверненні за правовою допомогою жертв та свідків злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом, розглянули шляхи підвищення обізнаності населення щодо можливостей звернення за правовою допомогою. Водночас обговорили потреби в навчанні суддів, підвищенні  рівня їх незалежності та безсторонності під час розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом.

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua