flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів залишила під вартою підозрювану у вбивстві брата

02 вересня 2021, 09:27

19 серпня 2021 року  Донецький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою підозрюваній С. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Органами досудового розслідування встановлено, що  12 серпня 2021 року підозрювана С. разом з потерпілим розпивали спиртні напої. Під час конфлікту потерпілий почав висловлюватись на адресу С. нецензурною лайкою, після чого підозрювана взяла кухонний ніж та нанесла йому один удар в область черевної порожнини. У результаті поранення потерпілий помер на місці. Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство.

Ухвалою слідчого судді Артемівського  міськрайонного суду Донецької області від 13 серпня 2021 року відносно С. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 10 жовтня включно.

Захисник підозрюваної подав апеляційну скаргу, в якій просив застосувати більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Сторона захисту вважала, що С. не мала наміру позбавляти життя потерпілого, одразу викликала швидку допомогу, намагалась допомогти, не вчиняла спроб втечі.

Суд апеляційної інстанції вирішив залишити апеляційну скаргу без задоволення,    ухвалу слідчого судді без змін.

На думку колегії суддів слідчий суддя врахував тяжкість інкримінованого С. злочину, можливу міру покарання та наявність ризиків, визначених ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України. Підозрювана може переховуватися від органів досудового розслідування або суду, а також має можливість незаконно впливати на свідків, один з яких є її батьком, з метою змінити покази.

Колегія суддів також погодилась із висновком слідчого судді не визначати розмір застави, оскільки С. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, який спричинив загибель людини, і карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

З текстом вказаного судового рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 219/8540/21.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua