flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя взяла участь у всеукраїнському семінарі

05 листопада 2021, 15:51

05 листопада 2021 року суддя Вікторія Смірнова долучилась до всеукраїнського семінару Чернівецького РВ Національної школи суддів України на тему “Судова практика розгляду кримінальних проваджень щодо злочинів проти життя та здоров’я”.

Під час онлайн-заходу слухачі   обговорили особливості кваліфікації злочинів проти здоров’я, а також питання, які  виникають в судовій практиці при  кваліфікації злочинів проти життя людини, розглянули можливості забезпечення гарантування реалізації прав і свобод людини, враховуючи пріоритет найвищої соціальної цінності - життя та здоров’я людини.

Учасники визначили аспекти, пов’язані з правовою регламентацією окремих кримінально-правових інститутів, які безпосередньо стосуються кваліфікації злочинів проти життя і здоров’я та встановлення  обов’язкових  ознак складу злочину “умисне вбивство” та його розмежування з суміжними складами злочинів. Водночас обговорили особливості встановлення суб’єктивної сторони складу злочинів проти життя і здоров’я  під кутом зору існуючих наукових концепцій і висвітлили практику Верховного  Суду з розгляду таких кримінальних проваджень та кримінальне  законодавство крізь призму  Стамбульської  конвенції 2011 року.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua