flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Донецький апеляційний суд взяв під варту підозрюваного у вимаганні неправомірної вигоди

06 грудня 2021, 17:10

Сьогодні колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокуратури і взяла підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди під варту з визначенням розміру застави.

За матеріалами досудового розслідування громадянин Л., являючись представником правоохоронного органу і заступником керівника однієї з місцевих військово-цивільних адміністрацій, вимагав від фермера неправомірну вигоду в розмірі 10 тис доларів США за підписання договору на продовження строку оренди землі сільськогосподарського призначення. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Ухвалою слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 20 листопада 2021 року щодо Л. застосовано цілодобовий домашній арешт. Донецький апеляційний суд скасував цю ухвалу і постановив нову, якою взяв підозрюваного під варту і визначив розмір застави у розмірі 744 300 грн.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook