flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Підозрювані у вимаганні грошей перебуватимуть під вартою

07 грудня 2021, 13:40

02 грудня 2021 року колегія суддів Донецького апеляційного суду скасувала ухвали слідчого судді про застосування цілодобового домашнього арешту та взяла під варту двох чоловіків, підозрюваних у вимаганні грошових коштів.

Упродовж декількох місяців два брати із погрозами насильства вимагали у потерпілого гроші, які останній передавав їм, побоюючись за своє життя. Органами досудового розслідування дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст.189 Кримінального кодексу України (Вимагання).  

20 листопада 2021 року слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області застосував щодо підозрюваних запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура не погодилась із судовими рішеннями і подала апеляційні скарги, які Донецький апеляційний суд задовольнив.

Колегія судів зазначила, що підозрювані, які є громадянами Вірменії, можуть переховуватись від слідства і суду, також існує ризик незаконного впливу на потерпілого та свідків, тож слідчий суддя не навів переконливих мотивів, що цілодобовий домашній арешт зможе запобігти встановленим ризикам.

Підозрювані будуть перебувати під вартою на час досудового розслідування - до 20 січня 2022 року.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook