flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

8 років ув’язнення за вбивство товариша по службі

13 грудня 2021, 08:56

Суд першої інстанції призначив 5 років, апеляція ухвалила новий вирок і призначила 8 років позбавлення волі за умисне вбивство.

У березні 2017 року обвинувачений пострілом у голову із табельної вогнепальної зброї вбив товариша по службі.  Підставою для скоєння злочину послужило обурення розміщеними потерпілим на своїй сторінці в  Instagram  фото і відео із геотегами, які розсекречували позиції ЗСУ.

08 грудня 2021 року колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора і скасувала вирок Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 27 серпня 2021 року, яким В. засуджено за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) із застосуванням ст. 69 КК України (Призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) до 5 років позбавлення волі.

Донецький апеляційний суд погодився з доводами прокуратури про необхідність застосування більш суворого покарання щодо В. Колегія суддів зазначила, що зібрані докази вказують на те, що засуджений усвідомлював та бажав настання смерті потерпілого.

«При постановленні вироку стосовно В. суд першої інстанції не дотримався вказаних вимог закону, внаслідок чого останньому призначено покарання, що не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та його особі внаслідок м’якості», - сказано у вироку суду апеляційної інстанції.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook