flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Чоловік, який вбив двох знайомих, довічно перебуватиме за гратами

13 січня 2022, 11:24

Донецький апеляційний суд 21 грудня 2021 року ухвалив новий вирок відносно Е. та призначив довічне позбавлення волі за вбивство двох чоловіків.

У серпні 2017 року громадянин Е. разом із двома знайомими вживав спиртні напої, під час чого між чоловіками розпочалась сварка. Обурений відібраною цигаркою та нецензурною лайкою у свою адресу, обвинувачений наніс одному з потерпілих 2 удари ножем у шию, а другому – 5 ударів манікюрними ножицями також у шию, після чого зв’язав їм руки та ноги мотузкою. Чоловіки померли на місці події.

26 травня 2021 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав Е. винуватим за п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років.

На це судове рішення прокуратура подала апеляційну скаргу, в якій просила засудити обвинуваченого до довічного ув’язнення. Захисник та обвинувачений у своїх апеляційних скаргах просять виправдати Е., вважають, що затримання проводилось незаконно та матеріали справи сфабриковані.

У результаті апеляційного перегляду, колегія суддів зробила висновки, що підстав для визнання недопустимими результатів слідства не вбачається, та вважає зібрані докази належними, допустимими та достовірними.

На думку суддів апеляційної інстанції, місцевий суд при призначенні покарання не врахував ступінь тяжкості та конкретні обставини вчиненого злочину. Обвинувачений  умисно позбавив життя двох осіб, завдав їм смертельні поранення і зв’язав, чим лишив їх жодного шансу на врятування життя.

 

«За таких обставин, колегія суддів вважає, що лише покарання у виді довічного позбавлення волі відповідатиме меті, визначеній у ст. 50 КК України, оскільки виправлення винного при застосуванні навіть максимальної межі строкового покарання не можливе через його суспільну небезпечність як особи, яка без жалю та вагань позбавила життя двох осіб», - зазначено у вироку Донецького апеляційного суду.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook