flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Підозрюваний, який до смерті забив знайомого, перебуватиме під вартою

17 січня 2022, 15:25

05 січня 2022 року Донецький апеляційний суд залишив під вартою чоловіка, який до смерті забив знайомого.

Органами досудового розслідування встановлено, що 25 грудня 2021 року громадянин П. сильно побив свого знайомого. Потерпілий внаслідок шоку и тяжких травм помер на місці події. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

26 грудня 2021 року слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області взяв підозрюваного під варту строком на 60 днів без можливості внесення застави.

Захисник з ухвалою слідчого судді не погодився та подав апеляційну скаргу, в якій, вважаючи, що дії П. необхідно кваліфікувати за ч. 2. ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), просив скасувати ухвалу та обрати стосовно П. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Колегія суддів дійшла висновку, що вирішуючи питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчий суддя належним чином врахував високий ступень суспільної небезпечності діяння.

«Слідчий суддя встановив як наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, так і існування зазначених у клопотанні слідчого ризиків, передбачених статтею 177 КПК», - зазначено в ухвалі апеляційного суду.

За результатом апеляційного розгляду апеляційна скарга захисника залишена без задоволення, а ухвала слідчого судді без змін. Підозрюваний перебуватиме під вартою до 21 лютого 2022 року включно.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook