flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За спробу вбивства чоловіка підозрюваний залишиться під вартою

18 січня 2022, 08:24

06 січня 2022 року колегія судів Донецького апеляційного суду залишила без змін ухвалу слідчого судді місцевого суду, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за спробу вбивства знайомого.

У грудні 2021 року громадянин Т. та потерпілий спілкувались на подвір’ї будинку, внаслідок конфлікту Т. здійснив напад на свого знайомого. Тримаючи в обох руках ножі, підозрюваний почав наносити численні удари товаришу доки не втрутився свідок, якій відштовхнув Т. від постраждалого. Органом досудового розслідування дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 15, ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Замах на умисне вбивство).

Ухвалою Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 27 грудня 2021 року Т. взято під варту строком на 60 днів. Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу і просив звільнити Т. з під варти та залишити його під домашнім арештом.

Суд апеляційної інстанції погодився з думкою слідчого судді щодо наявності ризиків, передбачених ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України. Оскільки підозрюваний, потерпілий та свідки між собою знайомі, є ймовірність, що Т. спробує незаконно вплинути на них з метою зміни показів. Тож підозрюваний перебуватиме під вартою до 22 лютого 2022 року включно.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook