flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Довічне позбавлення волі за потрійне вбивство – суд постановив новий вирок

24 січня 2022, 14:11

19 січня 2022 року Донецький апеляційний суд скасував вирок місцевого суду в частині призначеного покарання та в частині остаточного покарання і засудив чоловіка до довічного ув’язнення за умисне вбивство трьох людей.

У грудні 2020 року громадянин З. зустрівся з потерпілим, який запропонував  разом випити. Зрозумівши, що випитого не достатньо, вони пішли до квартири потерпілого за грошима, після чого вирушили до продуктового магазину. По дорозі між чоловіками виник словесний конфлікт, внаслідок якого обвинувачений задушив супутника мотузкою та приховав тіло за гаражами. Розуміючи, що його бачили дружина загиблого та лежача бабуся-інвалід, з метою приховати свій злочин,  З. повернувся до квартири потерпілого, щоб убити жінок. Задушивши їх, чоловік перерізав їм шиї та викрав цінності, що знаходилися у квартирі.

Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 23 вересня 2021 року З. визнано винним за ч. 1 ст. 115, п.п. 1,9 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та за ч. 2 ст. 185 ККУ (Крадіжка) та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.  

Прокурором подано апеляційну скаргу, в якій він просить довічно ув’язнити обвинуваченого. В обґрунтування зазначає, що З. раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності та холоднокровно спланував та реалізував вбивства декількох людей в період непогашеної судимості.

Колегія суддів погодилася з доводами прокурора. Суд першої інстанції при призначенні покарання не врахував особу обвинуваченого, відсутність у нього постійного місця роботи, зловживання алкоголем і наркотиками, а також те, що він не став на шлях виправлення, більш того вчинив особливо тяжке кримінальне правопорушення, позбавивши життя трьох осіб, у тому числі жінку похилого віку.

«Умисне вбивство трьох людей та після цього корисливе правопорушення свідчить про те, що покарання у вигляді позбавлення волі на певний строк не сприяє його виправленню та попередженню вчиненню ним нових злочинів», – зазначено у судовому рішенні суду апеляційної інстанції.

За результатами апеляційного розгляду Донецький апеляційний суд  постановив новий вирок, яким засудив З. до довічного позбавлення волі.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook