flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Новий вирок у справі щодо вчинення домашнього насильства

24 січня 2022, 14:57

19 січня 2022 року Донецький апеляційний суд ухвалив новий вирок та призначив обвинуваченому 1 рік позбавлення волі з випробуванням за вчинення психологічного насильства в родині.

Упродовж року чоловік ображав свою доньку і загрожував фізичною розправою, за що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. У травні 2021 року обвинувачений вигнав доньку з дому за те, що вона не дала йому грошей на спиртні напої.  

Олександрівський районний суд Донецької області 16 серпня 2021 року визнав А. винним за ст. 126-1 Кримінального кодексу України (Домашнє насильство) та призначив покарання у виді арешту строком на 2 місяці. На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбування покарання з випробуванням строком 1 рік.

Прокуратура оскаржила цей вирок. Колегія суддів погодилася з доводами прокурора щодо неправильного застосування судом першої інстанції закону про кримінальну відповідальність, оскільки арешт не відноситься до тих видів покарань, від відбування яких можливо звільнення з випробуванням.

Вироком Донецького апеляційного суду А. засуджено до 1 року позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік з покладенням обов'язків, передбачених ст. 76 КК України.

Колегія суддів зазначила, що саме таке покарання перебуватиме у справедливому співвідношенні із тяжкістю вчиненого А. кримінального правопорушення і даними про його особу.

Вирок в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 933/412/21.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook