flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного в підготовці замовного вбивства

26 січня 2022, 10:55

19 січня 2022 року Донецький апеляційний суд погодився з ухвалою слідчого судді щодо продовження тримання під вартою чоловіка, який готував вбивство на замовлення.

За матеріалами досудового розслідування громадянин П. через ревнощі вирішив замовити вбивство М. Для цього він звернувся до підозрюваного А., щоб він знайшов людину, яка погодиться на злочин, і пообіцяв заплатити 8 000 доларів США. Чоловік, який начебто погодився на пропозицію підозрюваного здійснити вбивство, звернувся до правоохоронних органів.

Органом досудового розслідування дії А. кваліфіковані за  ч.1 ст.14, ч.ч. 4,5 ст.27, п.п. 11, 12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (Готування до вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб).

18 вересня 2021 року Жовтневий районний суд м. Маріуполя Донецької області обрав А. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який неодноразово продовжувався. У січні 2022 року місцевий суд вчергове задовольнив клопотання слідчого про продовження строку запобіжного заходу щодо А. На цю ухвалу слідчого судді захисник подав апеляційну скаргу.

Суд апеляційної інстанції вирішив, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню. А. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я особи, може переховуватися від слідства і суду, незаконно впливати на свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення задля приховання інкримінованого.

«Колегія суддів вважає, що рішення слідчого судді про продовження тримання під вартою підозрюваного А. є законним, обґрунтованим та вмотивованим, а висновок про неможливість застосування іншого ніж тримання під вартою, більш м’якого запобіжного заходу, правильним», - зазначено в ухвалі апеляційного суду.

Підозрюваний перебуватиме під вартою до 17 лютого 2022 року включно.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook