flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Помічники суддів отримали нові знання

28 січня 2022, 15:06

На цьому тижні підвищили рівень професійних знань помічники суддів Донецького апеляційного суду Олександр Сичов, Ірина Забавіна, Ксенія Стратіло (на фото), Єлизавета Рудюк, Артур Лопа, Володимир Чуряєв, Максим Попов, Юлія Савіна, Катерина Клокова, Вікторія Акілова, Катерина Петренко, Світлана Мамаєва і помічник голови суду Марія Фоменко.

 

На лекціях учасники розглянули структуру судового рішення та стандарти його написання, удосконалили знання з українського ділового мовлення та мистецтва правового письма. Обговорили питання надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку, огляду та тимчасового доступу до речей і документів, а також питання, що виникають при використанні електронних доказів, визначили порядок звільнення від покарання та його відбування.

Викладачі приділили увагу трудовій та виконавчій дисципліні, техніці безконфліктного спілкування. У процесі підготовки ознайомилися із застосуванням законодавства з питань протидії домашньому насильству, порядком обчислення і наслідками спливу позовної давності, розглянули застосування в роботі практики Верховного  Суду та висновків Великої Палати Верховного Суду.

За результатами успішного навчання помічники суддів отримали сертифікати НШСУ.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook