flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Вирубили дерев майже на пів мільйона гривень

01 лютого 2022, 15:23

26 січня 2022 року колегія суддів залишила без змін ухвалу слідчого судді, якою підозрюваного у незаконній порубці лісу взято під варту з можливістю внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень.

Органом досудового розслідування встановлено, що Г. організував незаконну порубку дерев у лісосмузі Краматорського району. Підозрюваним разом з іншими особами вирублено 77 дерев, що спричинило шкоду навколишньому середовищу на суму близько 465 тисяч грн. Дії Г. кваліфіковано за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка, перевезення та зберігання лісу, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі.

14 січня 2022 року слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області взяв Г. під варту і визначив розмір застави у сумі 500 тисяч гривень. Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу і просив змінити тримання під вартою на домашній арешт.

На думку колегії суддів слідчий суддя правильно врахував ризики, передбачені ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України. Підозрюваний може незаконно впливати на свідків, переховуватися від органів досудового розслідування, суду. Також є ризик продовження ним злочинної діяльності, оскільки маючи на утриманні двох малолітніх дітей, Г. не має законного джерела доходу.

«Обрання підозрюваному найбільш суворого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з визначенням розміру застави відповідає тяжкості інкримінованого йому злочину, забезпечення в подальшому належної процесуальної поведінки підозрюваного, запобігання перешкод слідству по справі», – зазначено в ухвалі апеляційного суду.

 

Довідково:

Під час апеляційного розгляду було встановлено, що підозрюваним було внесено заставу в розмірі 500 000 грн. і на нього покладені обов’язки, передбачені ст. 194 КПК України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook