flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Апеляція призначила реальний строк чоловікові за хибне повідомлення про замінування

07 лютого 2022, 10:37

Донецький апеляційний суд засудив до 2 років ув’язнення чоловіка, який повідомив неправдиву інформацію про мінування моста в м. Маріуполі.

У грудні 2020 року громадянин А. зі свого телефона зателефонував до поліції та повідомив про підготовку вибуху моста.

16 квітня 2021 Жовтневий районний суд м. Маріуполя Донецької області визнав А. винним за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) та засудив до 2 років за ґратами з випробувальним строком на 1 рік. Прокурор оскаржив цей вирок і просив реальне покарання із конфіскацією мобільного телефону обвинуваченого, як знаряддя вчинення злочину.

Колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу та скасувала вирок місцевого суду в частині призначеного покарання, і звернула мобільний телефон в дохід держави, як знаряддя злочину.

Суд апеляційної інстанції врахував пост кримінальну поведінку А. як прояв ставлення до скоєного злочину, неналежне виконання процесуальних обов’язків, ухилення від явки до апеляційного суду і перебування у розшуку, а також те, що обвинувачений неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і не став на шлях виправлення.

«Колегія суддів вважає, що справедливим для обвинуваченого А. є покарання у виді позбавлення волі, яке він має відбувати реально», – зазначено у вироку апеляційного суду.

Судове рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 263/2636/21.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook