flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Побив до смерті: апеляція залишила вирок в силі

07 лютого 2022, 16:21

31 січня 2022 року колегія суддів залишила без змін вирок місцевого суду щодо чоловіка, який так побив незнайомого хлопця, що той після отриманих травм помер. Засуджений проведе за ґратами 9 років.

8 березня 2020 року сварка між громадянином Ш. та потерпілим переросла в бійку. Обвинувачений бив незнайомця кулаками по всьому тілу та більша частина ударів припала по голові й обличчю. У результаті нанесених травм   наступного дня потерпілий помер.

12 жовтня 2021 року Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя Донецької області засудив Ш. за ст. 121 ч. 2 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) до 9 років позбавлення волі. Захисник подав апеляційну скаргу, в якій просив виправдати обвинуваченого або повернути справу на новий розгляд.

Колегія суддів вирішила залишити апеляційну скаргу без задоволення.

Місцевий суд надав належну оцінку показам свідків, врахував всі докази, відомості щодо особи обвинуваченого, вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння, думку потерпілої, яка втратила єдиного сина, а також те, що Ш. вчинив  умисний  тяжкий  злочин проти життя та здоров’я потерпілого, що спричинило його смерть.

На думку колегії суддів, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook