flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Апеляція погодилась з ухвалою місцевого суду щодо продовження строку тримання під вартою обвинуваченому в умисному вбивстві

17 лютого 2022, 09:45

14 лютого 2022 року колегія суддів Донецького апеляційного суду залишила без змін ухвалу місцевого суду, якою обвинуваченому в умисному вбивстві чоловіка продовжено строк тримання під вартою.

У серпні 2017 року громадянин К. разом з потерпілим перебували в гостях у знайомого і розпивали алкогольні напої. Під час сварки обвинувачений спочатку побив потерпілого кулаками, а потім взяв молоток та не менше трьох разів ударив його по голові. Від отриманих травм чоловік помер того ж дня.

К. обвинувачується за п.13 ч.2 ст. 115  Кримінального кодексу України (Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), за вказаним кримінальним провадженням відбувається судовий розгляд у суді першої інстанції. 01 лютого 2022 року ухвалою Костянтинівського міськрайонного суду  Донецької області К. продовжено тримання під вартою до 01 квітня 2022 року включно.

Обвинувачений подав на це судове рішення апеляційну скаргу. Донецький апеляційний суд вирішив, що скарга задоволенню не підлягає.

Колегія суддів врахувала дані про особу обвинуваченого, те, що він раніше чотири рази судимий, в тому числі за вчинення умисного вбивства, на шлях виправлення не став, обвинувачується в особливо тяжкому злочині проти життя та здоров’я особи, а також врахувала ризики, передбачені п.п.1,3,5 ч. 1 ст. 177 КПК України, можливість переховування К. від суду, незаконний вплив на свідків, які є знайомими обвинуваченого, вчинення іншого кримінального правопорушення.

«Суд апеляційної інстанції не вбачає підстав для скасування рішення суду про продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно обвинуваченого, або його зміни на більш м’який, не пов’язаний з триманням під вартою», – зазначено в ухвалі апеляційного суду.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook