flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Роботу суду відновлено!

09 березня 2022, 09:00

Шановні відвідувачі суду!

Навіть в умовах воєнного стану конституційне право людини на судовий захист не може бути обмеженим.

Оскільки, відповідно до статті 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами, наказом голови суду від 09 березня 2022 року відновлено роботу Донецького апеляційного суду в місті Бахмут.

Зазначеним наказом голови суду також тимчасово призупинено розгляд судових справ, крім розгляду апеляційних скарг, які потребують невідкладного судового розгляду (взяття під варту, звільнення з-під варти тощо), обмежено реєстрацію вхідної кореспонденції щодо кримінальних справ, які не потребують невідкладного судового розгляду, цивільних справ та справ про адміністративні правопорушення, а також припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

На період дії воєнного стану, Донецький апеляційний суд рекомендує громадянам та учасникам судових процесів:
1) утриматися від відвідування будівлі суду;
2) з метою подачі документів використовувати: офіційну електронну адресу суду: inbox@dna.court.gov.ua; особистий кабінет в підсистемі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд» (https://id.court.gov.ua);
3) подавати заяви про проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів;
4) подавати заяви про відкладення розгляду справ у зв’язку із воєнними діями.

За додатковою інформацією Ви маєте можливість звернутись за телефонами відділу забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення в м. Бахмут - (0627) 44 50 24, а також відділу документообігу та організаційного забезпечення (канцелярія суду) - (0627) 44 50 26.

Враховуючи триваючі активні бойові дії в Донецькій області, робота Донецького апеляційного суду в місті Маріуполь залишається призупиненою.

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду
Сторінка суду у Facebook