flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Апеляція підтримала позицію місцевого суду щодо продовження строку тримання під вартою обвинуваченому в замаху на вбивство людини

08 квітня 2022, 13:56

31 березня 2022 року колегія суддів Донецького апеляційного суду залишила без змін ухвалу місцевого суду, якою обвинуваченому в замаху на вбивство чоловіка продовжено строк тримання під вартою.
У грудні 2020 року обвинувачений О. п’ять разів вистрілив в потерпілого Д., який разом зі своєю співмешканкою повертались додому. О. заподіяв потерпілому тяжкі тілесні ушкодження і відразу втік. Потерпілому була своєчасно надана медична допомога, що зберегло йому життя.
О. обвинувачується за ч. 2 ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115 п.13 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (Закінчений замах на вбивство, вчинений особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), за вказаним кримінальним провадженням відбувається судовий розгляд у суді першої інстанції. 10 березня 2022 року Слов'янський міськрайонний суд Донецької області продовжив строк тримання під вартою обвинуваченому до 8 травня 2022 року включно.
Захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу на ухвалу суду першої інстанції і просив застосувати домашній арешт. Донецький апеляційний суд вирішив, що скарга задоволенню не підлягає.
Колегія суддів зазначила, що місцевий суд врахував дані про особу обвинуваченого, ризики, передбачені ст. 177 КПК України, можливість переховування О. від суду, ймовірний незаконний вплив на потерпілого і продовження злочинної діяльності, а також те, що О. вчинив злочин, за який передбачено довічне позбавлення волі.
«Колегія суддів вважає, що суд першої інстанції дійшов законного та обґрунтованого висновку про продовження О. строку тримання під вартою, оскільки обмеження його права на свободу в даному випадку є єдиним дійовим заходом для забезпечення кримінального провадження», – зазначено в ухвалі апеляційного суду.

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду
Сторінка суду у Facebook